Home

Achtergrond 4 reacties

'Afzien voorschotten was kwestie management'

De Dienst Regelingen (DR) van het ministerie van LNV had met een beroep op de overgangssituatie, waarbij de uitbetaling van de Europese premies anders werd, wellicht ook dit jaar nog bij voorschot kunnen uitbetalen.

Dit zegt Bram Bierens, voorzitter van de gebruikersraad van DR. Voor deze optie is echter niet gekozen, zegt hij, omdat structureel gezien toch afscheid genomen moet worden van de voorschotten. Bovendien kost bevoorschotting ook zo de inzet van enkele honderden arbeidskrachten extra, meent hij.

Daarbij is het voordeel van bevoorschotten boven het uitbetalen van de definitieve premies niet zo groot als vaak wordt aangenomen, meent hij. Bierens verwacht dat in december 2007/januari 2008 de helft van de ontkoppelde premies wel is betaald. "We zitten behoorlijk goed op schema."

Waar Bierens van is geschrokken zijn de hatelijke reacties die hij heeft ontvangen. "Ik heb als coöperatiebestuurder altijd boerengeld in handen gehad en ben er zorgvuldig mee omgesprongen. Dat vervolgens zó wordt gereageerd, vind ik heel vervelend. Bovendien kan ik er niets aan doen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rene vermunt

  Ik ben het met Janssen helemaal eens en inderdaad is het boerengeld.Die moet je niet op potten bij DR,maar gewoon netjes op tijd afdragen aan de boeren.
  Hij moet maar eens een half jaar geen salaris ontvangen moet je dan eens kijken hoe reageerd.
  Nogmaals het is boerengeld en DR heeft al sinds juli op de bankrekening,klopt zei de directeur.

 • no-profile-image

  janssen

  dat is ook goed dat ze zich daar maar eens verschrikken is toch schandalig!!!!!!
  Ik bel morgen toch ook niet na de loonwerker oooo je krijgt over een half jaar je geld pas, nee ze moeten maar eens na denken waar ze met bezig zijn ze denken daar dat die boeren allemaal een potje op zij hebben gezet nee zoo werkt dat niet.
  zo dienst regelingen ik wens jullie een zeer hardwerkende kerstdagen en nieuwjaar tegen moet en werk maar eens flink door dat die boeren weer snel tevreden worden!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  edwin

  is de automatisering van de uitbetaling van ambtenarensalarissen ook met dit soort problemen gepaard gegaan ? ik lees nu in de boerderij dat ik met de bedrijfsvoering rekening moet houden met een latere uitbetaling,terwijl afgelopen zomer voormalig directeur van dr de heer draaisma in een interview met de boerderij nog heeft gezegd dat de toeslagrechten dit jaar probleemloos zouden worden uitbetaald.een onbetrouwbare overheid is de bijl aan de wortel van de rechtstaat.

 • no-profile-image

  henk

  als de heer bierens hier niks aan kan doen,dan moet hij zo gauw mogelijk opstappen,hij zit daar toch niet als randversiering met een goede onkostenvergoeding,hij moet voor de boeren opkomen en ook zijn oor te luister leggen bij de boeren !

Of registreer je om te kunnen reageren.