Home

Achtergrond

Actiegroep begint campagne tegen dieren in circus

Wilde Dieren de Tent Uit begint morgen in Maastricht met een wintervoorlichtingstournee om kenbaar te maken hoe droevig het leven van wilde dieren in circussen is.

Dat maakte de actiegroep, een samenwerkingsverband van verschillende dierenbeschermingsorganisaties, vandaag bekend.

Met een fototentoonstelling in een circustentje en een geketende levensgrote opblaasolifant laat Wilde Dieren de Tent Uit aan het publiek zien waarom wilde dieren niet in het circus moeten worden gehouden.

"Eenzame opsluiting, vastgeketend aan voor- en achterpoot, wekelijks gepropt in een transportwagen om van hot naar her te worden gesleept om dan op een krukje te mogen zitten, dat is geen dierwaardig bestaan'', aldus een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.