Home

Achtergrond 1 reactie

'Aardappelprijs in de winkel volgt wel marktprijs'

De gemiddelde verkoopprijs van verse aardappelen in de winkel volgt wel degelijk de marktontwikkeling van de vrije aardappelprijs voor Bintje. Dat benadrukt Belgapom, de federatie van de Belgische aardappelhandel en –verwerking.

Belgapom baseert zich daarbij op gegevens van onderzoeksbureau GfK en de eigen Bintje-notering. De organisatie reageert op de berichten in de Belgische media dat de prijs van de aardappelen in de winkel geen enkel verband zou houden met de aankoopprijs bij de boer.

In de media wordt een verband gelegd tussen de prijs van verse aardappelen in de winkel en de prijs van de aardappelen geteeld voor de industrie op telersniveau, aldus Belgapom. De organisatie benadrukt dat een duidelijk onderscheid moet worden gemaakt tussen aardappelen bestemd voor de versmarkt en deze voor de frietindustrie. “Het is evident dat de prijsvorming van beide producten totaal verschilt en een ongenuanceerde vergelijking dus niet correct is.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    rik

    marianne thieme loopt het water om de tanden

Of registreer je om te kunnen reageren.