Home

Achtergrond 235 x bekeken

AID neemt pony's in beslag

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft vandaag in de Betuwe 51 pony's en een paard in beslag genomen.

Voor twintig pony's, acht schapen en drie stieren op een andere locatie heeft de veehouder een waarschuwing gekregen. Binnen twee weken moet hij de omstandigheden voor deze dieren verbeteren.

Volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was de veehouder de afgelopen maanden meerdere malen gesommeerd zijn dieren beter te verzorgen. De situatie verbeterde echter niet, waarna de officier van justitie opdracht gaf tot inbeslagname.

De in beslag genomen dieren zijn ondergebracht bij een opvangadres, waar een dierenarts medische zorg verleent. Enkele dieren vertonen gezondheidsklachten zoals ontstekingen aan de hoeven. Ook worden alle dieren voorzien van een chip, wat de veehouder ondanks eerdere waarschuwingen had nagelaten. Tegen de veehouder is proces-verbaal opgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.