Home

Achtergrond

24-uursschool Friese platteland gaat door

De voor Nederland unieke 24-uursschool in de Friese plattelandgemeente Gaasterlân-Sleat komt er.

Het gemeentebestuur ijvert al tijden voor de komst van de school, maar veel inwoners zijn tegen. De gemeenteraad heeft gisteravond besloten dat de bouw toch kan beginnen. Dat heeft een zegsman van Gaasterlân-Sleat vandaag laten weten.

De 24-uursschool volgens het concept 'Natuurlijk Leren' is een initiatief van onderwijsadviesbureau APS in Utrecht. Volgens directeur Gerard van den Hoven is de school niet voor probleemjongeren maar jongeren die slecht tegen de verlokkingen van de grote stad kunnen. "Het zijn geen criminelen, maar jongeren die zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs", aldus Van den Hoven.

De actiegroep 'Campus Nee' vreest licht- en geluidsoverlast van de school. De groep dreigt met rechtszaken om de school op het voormalige terrein van de grasdrogerij in Harich tegen te houden.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.