Home

Achtergrond 276 x bekeken

Zwanenberg koopt activiteiten van Tyson-dochter

Zwanenberg USA, een dochteronderneming van het Nederlandse voedingsconcern Zwanenberg Food Group, neemt de activiteiten over van een dochteronderneming van het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods.

Daartoe hebben beide partijen deze week overeenstemming bereikt. Zwanenberg neemt de omzet en het machinepark over van een conservenfabriek waarvan Tyson de activiteiten beëindigt. Zwanenberg wil de activiteiten nog dit jaar te verplaatsen naar zijn bestaande fabriek in Cincinnati.

In 2005 startte Zwanenberg een nieuwe productievestiging in Cincinnati (Ohio). "Deze stap past in onze strategie om onze productie in de Verenigde Staten voor de lokale markt verder uit te breiden. De Amerikaanse markt voor vleesconserven is zeer omvangrijk. Daarom hebben wij in 2005 een nieuwe eigen fabriek gerealiseerd in Cincinnati. Deze was in recordtijd operationeel en produceert inmiddels 120 ton per week voor de lokale markt. Met deze uitbreiding zal het wekelijkse tonnage met zo’n 40 procent worden vergroot", verklaart algemeen directeur Aldo van der Laan van Zwanenberg Food Group.

Of registreer je om te kunnen reageren.