Home

Achtergrond

Zilver Esdoorn officiële boom Floriade 2012

Minister Gerda Verburg van LNV heeft gisteren de eerste boom op het Floriadeterrein in Venlo onthuld.

Het gaat om een nieuwe soort Zilver Esdoorn die speciaal naar de wereldtuinbouwtentoonstelling is vernoemd.

De onthulling van de Acer saccharinum 'Floriade 2012' markeert een belangrijk moment in de ontwikkeling van het Floriadeterrein op weg naar de opening in 2012. Binnenkort wordt ook met de verdere beplanting van het terrein begonnen.

Het is voor het eerst dat een boom wordt vernoemd naar de Floriade. Beplantingsdeskundige van de Floriade Jan Mauritz noemde de nieuwe soort een verrijking van het sortiment. Dit was ook het oordeel van de Technische Keuringsdienst van Naktuinbouw die bepaalt of een nieuwe boom een goede aanvulling op het bestaande sortiment vormt.

De Acer saccharinum 'Floriade 2012' kent een steile, opgaande groei en heeft een smalle kroon. De boom zal ook onder deze naam in de handel komen. Op dit moment wordt de 'moederboom' van de Floriade vermeerderd om straks zijn plaats op het Floriadeterrein in te kunnen nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.