Home

Achtergrond

Zelfsturende auto komt eraan

Auto's die zelf sturen om een ongeluk te voorkomen zijn binnen enkele jaren te koop.

De auto-industrie is ver met veiligheidssystemen die suffende bestuurders eerst waarschuwen en die zonodig het roer overnemen. Het Zweedse Volvo brengt een dergelijk systeem over enkele jaren al op de markt. Het is al klaar en heet Collision Avoidance by Auto Steering, dat ingrijpt als de auto op de verkeerde weghelft raakt en tegen een tegenligger dreigt te botsen.

Met behulp van een camera en een radar achter de grille signaleert het elektronisch brein die tegenligger en het geeft vervolgens een commando naar de elektrische stuurbekrachtiging, die de auto weer op de eigen, veilige weghelft brengt. Volvo onderwerpt het systeem voor introductie nog aan de nodige praktijktesten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.