Home

Achtergrond 417 x bekeken

Zeldzame varens Terborg vernield

De zeldzame varens die in het Gelderse Terborg zorgden voor vertraging een nieuwbouwproject, zijn afgelopen weekeinde vernield. Dat liet directeur Henk Veerman van woningcorporatie Wisch Wonen vandaag weten.

De drie zeldzame varens groeiden in de muur van een verpauperd gebouw dat moest wijken voor de nieuwbouw. De varens zijn uit de muur gerukt en spoorloos verdwenen, aldus Veerman.

De ontdekking van de varens veroorzaakte vertraging bij de nieuwbouw van 34 woningen en vier winkels. In Terborg ontstond daarover veel irritatie. Veerman vermoedt dat verontwaardigde bewoners van Terborg korte metten hebben gemaakt met de planten.
De woningcorporatie bekijkt nog of ze aangifte doet van de vernieling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.