Home

Achtergrond 298 x bekeken 14 reacties

Wetenschapper voorspelt duizenden doden door BSE

De Britse BSE-deskundige voorspelt dat BSE nog duizenden slachtoffers zal maken omdat zij besmet vlees hebben gegeten in de periode 1980-1986.

John Collinge is ervan overtuigd dat de menselijke evenknie van de ziekte, de variant van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (vCJD), zo’n lange incubatieperiode heeft dat de grote golf van slachtoffers nog moet komen.

Het aantal vCJD-gevallen neemt de laatste jaren af. Vier mensen zijn dit jaar gestorven aan de hersenziekte, het totale aantal doden als gevolg van vCJD staat op 162. Collinge stelt dat het decennia kan duren voor de ziekte zich manifesteert.

De Britse deskundige heeft een nieuwe theorie ontwikkeld hoe de ziekte zich tot een dodelijke factor ontwikkelt. Tot nu toe is aangenomen dat vervormde eiwitten (prionen) leiden tot de klompen misvormde eiwitten in de hersenen (amyloïde). Collinge stelt nu dat dit ruwe eiwit niet direct de hersenen beschadigt. Zijn theorie gaat uit van de samenballing van abnormale eiwitten tot kleinere groepen die de hersencellen doden, en niet de relatief grote amyloïde.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  aidan

  Lachers en nee roepers,kunnen jullie bewijzen dat het niet zo ie.?????????

 • no-profile-image

  Yvonne

  Nieuwe poging om de veehouderij de nek om te draaien? Wij kunnen volgens de zogenaamde dierenliefhebbers toch helemaal niets meer goed doen. Toch heb ik iedere dag het gevoel, nee niet alleen het gevoel, ik weet het gewoon. Dat wij iedere dag, en niet alleen met dierendag, heel goed zijn voor onze dieren. Maar volgens die betweters is het toch nooit goed en zijn wij gewoon criminelen.

 • no-profile-image

  Margje

  Klink klare onzin dit is weer iets om mensen
  bang te maken want de BSE zit niet in het vlees maar in sommige onderdelen zoals in het merg van de beenderen en de hersenen
  maar absoluut niet in vlees dus mensen laat je niets op de mouw spelden

 • no-profile-image

  stefan

  persoon uit kaatsheuvel als je niks beter te melden heb doe het dan gewoon niet je loop gewoon uit je nek te lullen! Vandaag zeggen ze dit morgen weer wat anders maar een ding weet ik zeker nu is er zeker niks meer aan de hand en wie zegt dat die mensen niet van iets anders ziek zijn geworden. Ik vind het onzin en kom eerst maar eens met echte cijfers voor je wat zegd

 • no-profile-image

  gj

  Ik denk dat Collinge in werkelijkheid bedoeld dat er meer geld voor onderzoek moet worden gesluisd naar zijn bedrijf

 • no-profile-image

  Jan

  Wat moet je nog geloven van een wetenschapper? Als je ze een halve eeuw gevolgd hebt kom je tot de conclussie dat ze vaak enorm doorslaan. Er zijn helaas veel politieke besluiten genomen en nog worden nog genomen van zaken die zeer zwaar overtrokken of zelfs niet waar bleken te zijn. Het ergste is dat de mensen de geloofwaardigheid weg is. Neem aan dat er een ernstig probleem is, wat echt waar is, en de mensen geloven het niet meer. Dit is zeer ernstig. Bij de BSE gaat het waarschijnlijk weer om in de subsidiepot te graaien.

 • no-profile-image

  Ard

  Die nep-dierenliefhebbers zijn hier de enige echte criminelen, alleen wie stekeblind is met een enorme balk in het eigen oog ziet dat uiteraard niet, losers.

 • no-profile-image

  aidan

  Lachers en nee roepers,kunnen jullie bewijzen dat het niet zo ie.?????????

 • no-profile-image

  sjeng

  bwhahahahahahaha!!

 • no-profile-image

  Walsberg

  Heel simpel gezegt hebben we weer een onderzoeker die iets gaat roepen om onderzoeksgelden binnen te kunnen slepen.
  Slaapverwekkend.

 • no-profile-image

  aidan

  Lachers en nee roepers,kunnen jullie bewijzen dat het niet zo ie.?????????

 • no-profile-image

  beastly

  de dieren slaan terug met het enige wapen dat zij hebben: hun ontzielde gekwelde lichaam. uitgebuit, uitgemolken, gevoederd met voer waar hun dode familieleden doorheen gemengd zijn. Het eten van vlees van koeien en andere dieren, het drinken van de melk bestemd voor kalfjes, lange afstandtransporten met levend vee, moet stoppen. Niet morgen, maar nu!

 • no-profile-image

  Paul

  De vraag is natuurlijk : hoe is dan de afname te verklaren ?

 • no-profile-image

  aidan

  Lachers en nee roepers,kunnen jullie bewijzen dat het niet zo ie.?????????

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.