Home

Achtergrond 166 x bekeken

Westland mikt op landelijke aandacht gezonde snack

De gemeente Westland wil zich landelijk in de kijker spelen met een grote campagne om jongeren aan de gezonde snack te krijgen, meldt TV West.

Wethouder Marga de Goeij is met haar ambtenaren daarover aan het brainstormen. In januari verwacht ze een plan te kunnen presenteren. Net zoals jongeren in de rest van het land, leven ook veel leeftijdsgenoten in Westland ongezond. Dit blijkt uit een recent onderzoek. In groep twee heeft 8 procent van de kinderen overgewicht, in groep zeven is dat vijftien procent.

Na het CDA vindt nu ook Progressief Westland dat de gemeente een voorbeeld moet zijn voor de rest van het land als het gaat om gezond eten. “Het lijkt me niet moeilijk om daarvoor sponsors te vinden”, aldus politicus Eelco van Noort van Progressief Westland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.