Home

Achtergrond 177 x bekeken

'Werk samen met Duitse retail'

Er is bij Duitse supermarktketens behoefte aan nieuwe producten en verpakkingen.

Dat zei directeur Michael Büser van het agf-inkoopbureau voor supermarktketen Rewe op het seminar bij de uitreiking van de Fresh & Cash Award, een prijs voor het beste exportproject van groenten en fruit.

Volgens Büser is er bij Duitse consumenten een groeiende behoefte aan gemak, gezondheid en keus. Nederlandse partijen kunnen dat uitstekend invullen. Daarbij moeten leveranciers wel durven samenwerken met Duitse afnemers stelde hij. Bijvoorbeeld op het vlak van kwaliteit en residuen. "Laten we samenwerken op het gebied van controle op residuen. Laat ons zien wat de telers doen en laat de telers zien voor wie ze werken." Het kantoor van Büser koopt voor circa 12,5 miljoen euro aan groenten en fruit in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.