Home

Achtergrond 188 x bekeken

Weinig veranderingen in peiling De Hond

Slechts twee partijen winnen een zetel in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders wint één zetel. Vorige week stond de partij op tien zetels, nu op elf.

Ook de ChristenUnie stijgt van zes naar zeven zetels bleek uit de vandaag gepubliceerde peiling.

Rita Verdonk verloor met haar beweging Trots op Nederland één zetel. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, zou Verdonk 24 zetels halen, één minder dan vorige week. Ook de PvdA levert een zetel in en zou op 21 uitkomen.

Het CDA blijft onveranderd met 35 zetels de grootste partij. Het aantal zetels blijft ook gelijk voor de SP (twintig zetels), VVD (dertien zetels), Groen Links (negen zetels), D66 (vijf zetels), SGP (twee zetels) en de PvdD (drie zetels).

Na het CDA is Trots op Nederland nog steeds virtueel de grootste partij. De PvdA sluit de top drie af, met één zetel verschil met de SP.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.