Home

Achtergrond 1 reactie

'Weerstand tegen glas Dinteloord groot'

Ruim driekwart van de bevolking van de gemeentes Steenbergen, Halderberge en Moerdijk is tegen ontwikkeling van een glastuinbouw- en bedrijfsterreinengebied in de Oude Prinslandse polder.

Dat blijkt uit een onderzoek van Milieudefensie onder 15.000 inwoners. Dezelfde weerstand bleek te bestaan tegen de plannen van de provincie Noord-Brabant om het glasareaal in de provincie uit te breiden van 1050 naar 1.800 hectares. De resultaten werden dinsdag bekend gemaakt op een discussiebijeenkomst in Oud Gastel.

Circa 150 belangstellenden kwamen af op de discussie met politici van CDA, PvdA en GroenLinks. Milieudefensie is tegenstander van de tuinbouwlocatie. ”Er is voldoende ruimte beschikbaar of gereserveerd om alle glastuinbouwbedrijven van Noord-Brabant een plek te geven en de gewenste concentratie van verspreide kassen mogelijk te maken”, zegt de woordvoerder. Tot een duidelijke vestigingseis voor uitgeplaatste tuinders leidt het niet, stelt de milieuorganisatie.

Bovendien gaan de plannen teveel uit van oude ideëen over glastuinbouw, vindt Milieudefensie. De bedrijven gebruiken de warmte van Cosun in Dinteloord, maar gaan in de toekomst zelf energie leveren.

Komend jaar besluit de provincie Noord-Brabant over de aanleg van het Agro & Food Cluster West-Brabant. Het plan ligt nu ter inzage en mogelijk begin 2008 volgt een besluit van provinciale staten van Noord-Brabant. Gedeputeerde Staten zijn voor een nieuwe locatie. PvdA wil een beperkt plan.

Eén reactie

 • no-profile-image

  herbert perdaems

  15000 formelieren response 3%
  is dan de meerderheid van de bevolking tegen tegen.
  Neem nooit zomaar pers berichten over!!!!!!!!!!!
  herbert

Of registreer je om te kunnen reageren.