Home

Achtergrond 202 x bekeken

'Warmtelevering Agriport A7 aan woonwijk nauwelijks haalbaar'

Het leveren van de warmte van kassen van het gebied Agriport A7 aan een woonwijk is nauwelijks haalbaar.

Dat zei Robert Kielstra, projectleider energie en water bij Agriport A7 gisteren tijdens een bijeenkomst van Thematuinen in Bemmel die georganiseerd werd door LTO Groeiservice.

TNO en Wageningen UR hebben verschillende opties doorgerekend om warmte te kunnen leveren aan een woonwijk. Er was één optie die enige kans van slagen zou hebben. De woonwijk moet daarbij binnen drie km van de kassen af liggen en moet minimaal 2800 woningen bevatten.

De warmte moet wel water van 80°C zijn (hoogwaardige warmte) en bovendien is er nog enige vorm van subsidie nodig. Het transporteren van water van 45°C (laagwaardige warmte) heeft geen kans van slagen omdat er te veel water getransporteerd moet worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.