Home

Achtergrond 13 reacties

Wakker Dier zoekt klokkenluiders veetransport

Wakker Dier roept vrachtwagenchauffeurs op misstanden met veetransporten te melden.

De dierenbeschermers gaan er vanuit dat veel chauffeurs in loondienst werken "en er niet op uit zijn om van hun laadruimte een lijdruimte te maken. We horen graag van deze truckers wat er misgaat'', aldus de organisatie vandaag.

Wakker Dier vindt dat de transporten vaker moeten worden gecontroleerd. Meldingen van klokkenluiders kunnen helpen de sector weer gezond te maken, denkt Wakker Dier.

Vrachtwagens worden overbeladen, transporten vertrekken als het te warm of te koud is, de dieren krijgen geen eten of drinken onderweg, aldus een woordvoerster die stelt dat de incidenten van de afgelopen tijd duidelijk maken dat het roer om moet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Beste keurmeester, mij gaat het niet daarom of we het imago moeten verbeteren, maar wel over de manier waarop. En ik acht de manier waarop o.a. Wakker Dier dit soort dingen aanpakt, onjuist. Bovendien heb ik willen aangeven dat deze mensen niet te vertrouwen zijn en alleen maar schade willen toebrengen en bedrijven in de sector en aan de sector in het algemeen. Natuurlijk ben ik tegen misstanden, maar wel om echte misstanden en deze vallen, in mijn definitie, zelden onder de zogenaamde misstanden van bijv. "Wakker Dier".

 • no-profile-image

  Jac

  oeps foutje, beetje teveel van het goede eenmaal was energie genoeg geweest

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Nou jac uit Sevenum, knorretje uit Duivestein, hendrikus uit Albergen en al die andere verbale dwergen....dit is DE kans om jullie bezoedelde blazoen op te poetsen.
  Ene jac werpt zich hier op als zelfbenoemde transportdeskundige.
  Genoemde grote denkers
  hebben duidelijk blijk gegeven, dat zij de klok hebben horen luiden.
  Nu ook zij weten dat de klepel bij WAKKER DIER
  hangt, kunnen zij hun plicht doen en het kaf van het koren gaan scheiden.
  Doe uw plicht sector, er is geen excuus meer dacht ik zo.
  Oh ja die Janssen uhh sjakie ...laat die maar joh.
  Die is al zo berucht,
  Een beetje boer wil niet meer geässocieerd worden met deze recidivist.

 • no-profile-image

  roy ventoom

  waneer komt er nou eindelijk eens een wakkerdier transport? (naar timboektoe of nog verder)

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Het is triest dat Wakker Dier en zo, zo kort door de bocht gaan in dit soort discussies. Zeker het noemen van namen in deze is zeer laag bij de grond.
  Want zelfs de rechter heeft genoemde transporteur in het tweede geval in het gelijk gesteld. Dus ik betwijfel of Wakker Dier zijn naam wel alle eer aan doet, want echt Wakker vind ik dit niet.
  En als alle handelaren even betrouwbaar waren als Wakker Dier, dan bestonden ze al lang niet meer. Het ene moment willen ze met de sector aan tafel en als ze zich omdraaien dan hebben ze de rug nog niet gekeerd of ze proberen al weer de sector zwart te maken en onderuit te halen. Naar mijn idee niet de mensen waarmee de agrarische sector om tafel moet gaan zitten.

 • no-profile-image

  kip

  beste keurmeester, wel beetje arrogante toonzetting zeg! En een keer plaatsen is ook wel genoeg...
  Bij deze: gaan wij meedoen? Ben helemaal geen veetransporteur, dus hoef niet mee te doen, maar als ik dat wel zou zijn, zou ik m'n baas nog niet verlinken. Waar gáát dit nu om? Om incidenten of om structurele overtredingen? Wakker Dier, PvdD en alles wat daarbij hoort, moet eens ophouden met op elke slak zout te leggen en eens echt aan het werk gaan. Nog even, hebben dieren een beter leven dan mensen...

 • no-profile-image

  echt

  Nee joh, ik denk echt dat wakker dier hiermee gaat scoren bij de donateurs man. Laat ze maar doen weet je. Is lekker belangrijk. Ondertussen liggen onze bejaarden te lang op bed in hun eigen ontlasting om dat er te weinig mensen zijn om ze te verzorgen. Maar dat geeft niet, toch wakker diertjes. Of moeten deze mensen eerst gaan knorren en tokken. Ga eerst hier de handen maar eens uit de mouwen steken of is men niet geinteresseerd in hard en dienstbaar werk?

 • no-profile-image

  kip

  Als dat kaf echt van het koren gescheiden gaat worden,dan zal er bitter weinig van wakker dier meer over blijven, met je arrogante gedrag over de klok en de klepel. K denk dat ie zelf wel een keer(hoeveel?) een klap van de klepel gehad heeft. Dit is de kans om je gedrag te veranderen, voordat er klappen vallen.

 • no-profile-image

  jac

  keurmeesterke, hoezo mijn imago verbeteren? waaraan meedoen? Ben geen transporteur, heb geen eens varkens. En nog iets, mee doen met dit acties van dit soort organisaties is nie best. Tientallen jaren geleden was er hier over de grens op een totaal ander vlak ook zo een liegende, propaganda organisatie, nou dit heeft veel goeds gebracht zeg. Tientallen jaren heeft men moeten werken om europa weer op te bouwen..... dus nee niet verstandig om mee te werken aan propaganda gebaseerd op veelal onwaarheden en bangmakerij.

 • no-profile-image

  mike

  Nou wakker zwijn uit weidestein misschien wel iets voor jou om mee te gaan controleren kun je je uitkering ook stopzetten (aan de hand van je kip-zonder-kop verhalen neem ik aan dat je nooit verder in de maatschappij bent gekomen )

 • no-profile-image

  Jac

  bezoedelde blazoen? ik hoef niets op te poetsen.
  Het is wennen voor slapend diertje hè, dat heet feiten zoiets, nieuw voor jou dat weet ik. Deskundige? gewoon feiten, gezond boerenverstand en eerlijkheid, maar ja daar zijn ze bij wakker dier en meer van dit soort terreurorganisaties totaal van gespeend.
  hoofdzakelijk klokkengeluid zonder ook maar ooit eens de moeite te nemen om de klepel te zoeken......

 • no-profile-image

  keurmeester

  Kip uit dorp, mijn oordeel behelsde het artikel van -een wakker dier- hier op deze site .d.w.z. de inzendingen van reageerders hier.
  De "sector" die hier imagoschade lijdt is de dierenhouder in het algemeen en de bij die sector horende dierenvervoerders.
  U bent het die het "materiaal" levert waar mee geknoeid wordt.
  Het raakt u wel degelijk.
  In uw kringen is bekend wie structureel in de fout gaan.
  Kip wil zijn kopje in het zand steken en dat mag in
  het belang van uw sector eigenlijk niet kipje.
  Na deze uitleg kunnen de andere genoemde personen en al die zich geroepen voelen, simpelweg door ja of nee
  aangeven hoe goed zij het voor hebben met het dierenwelzijn".

 • no-profile-image

  keurmeester

  Keurmeester heeft gelezen en hier is het oordeel.
  Een wakker dier heeft hier een punt gescoord.
  Jac, grensboerke, mike, kip en roy enz.
  Gaan jullie actief meewerken om uw imago(beeldvorming) te verbeteren, JA of NEE ?
  Dat is wat ik hier uit de inzending van -een wakker dier- haal.
  Ja of nee....dat is al wat ook ik, van u wil horen , dus geen slap gelul dit keer!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.