Home

Achtergrond

Wachttijden bij 0900-nummers nog steeds te lang

De wachttijden voor bellers naar de zogeheten 0900-nummers van bedrijven zijn nog steeds te lang, heeft staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) in een brief aan de ondernemingen, Consumentenbond en Ombudsman laten weten.

Hij kondigde eerder dit jaar aan, dat bedrijven tot april 2008 de tijd hebben om de situatie te verbeteren. Uit een enquête onder duizend mensen, in september, bleek dat de gemiddelde wachttijd rond de vijftig seconden ligt.

Rond 1 april wordt dit opnieuw onderzocht. Als de situatie dan niet voldoende verbeterd is, zal Heemskerk "alsnog streven'' gepaste maatregelen te nemen.

Uit het onderzoek blijkt dat vrijwel alle consumenten zich wel eens ergeren aan de wachttijden bij 0900-nummers, waarvoor extra betaald moet worden. Van de aanbieders blijf 85 procent binnen een wachttijd van één minuut.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.