Home

Achtergrond

Waarschuwingssysteem voor naderende hulpdiensten

Automobilisten kunnen binnenkort geattendeerd worden op naderende hulpdiensten.

Het bedrijf Dutch Rescue Holding uit Hoogeveen heeft een systeem ontwikkeld waarbij automobilisten een signaal krijgen dat de autoradio onderbreekt en aangeeft dat er een ambulance, brandweerwagen of politieauto aankomt.

De directeur van het bedrijf, Martijn de Lange, bevestigde vanochtend berichtgeving met die strekking in De Telegraaf. Het apparaat maakt gebruik van het radio data system (RDS) dat tegenwoordig in vrijwel iedere autoradio aanwezig is.

Het systeem werkt zoals de filemeldingen, zei De Lange. Het systeem wordt begin januari getest. Halverwege 2008 zou het systeem beschikbaar moeten zijn. De Lange praat op dit moment met verschillende hulpdiensten in verschillende steden om mee te doen aan de test.

Het systeem kan een geluid van een sirene of een ander signaal uitzenden. In het display kan een tekst verschijnen die aangeeft welke hulpdienst er aan komt. De Lange denkt dat het systeem in de toekomst ook op navigatiesystemen kan inbreken. Dan kan worden aangegeven waar zich een ongeluk heeft voorgedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.