Home

Achtergrond

Waarschijnlijk toch mond- en klauwzeer op Cyprus

Bij een schapenbedrijf op Cyprus is hoogstwaarschijnlijk toch mond- en klauwzeer vastgesteld.

Vorige week nog bleek na bloedonderzoek bij een ander schapenbedrijf dat er geen MKZ was. De eerste testen op Cyprus waren positief, maar na onderzoek bij het referentielaboratorium in Engeland leek dit vals alarm. Foto ANP

Een handelaar sorteert kippen op een markt in de Indonesische hoofdstad Jakarta. De handel in de dieren gaat gewoon door, ondanks de vogelpestproblemen in het Aziatische land. Afgelopen weekeinde stierf een 30-jarige Indonesische aan het virus. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid in Jakarta maandag bekendgemaakt. Daarmee heeft het aantal doden aan de vogelpest in het land volgens het ministerie het getal van 90 bereikt. Indonesië is het land met het grootste vogelpestprobleem ter wereld. Foto ANP

Op het bedrijf van Dirk Jan en Harma de Lange in Winschoten groeit paarse boerenkool van het ras Redbor. "Het is een proef met 270 plantjes. We willen eerst testen of er een markt voor is", vertelt Harma de Lange. "We willen de mensen prikkelen en laten zien hoe mooi groente is." De verkoop aan huis zorgt voor veel nieuwsgierige mensen. "Ze vragen iedere keer naar iets nieuws en wij bekijken of dit past binnen ons bouwplan." De smaak van de paarse boerenkool is volgens Harma de Lange anders dan van de groene boerenkool. Foto Koos van der Spek

Een medewerker van loonbedrijf gebroeders Plat uit het Groningse Oostwold freest de slootwal na het schonen van de sloot. "Op deze manier verspreiden we de resten van het schonen van de sloot beter over het perceel", legt Peter Plat, een van de gebroeders, uit. Met de frees kunnen ook eventuele oneffenheden van de slootkant gelijk gemaakt worden. De gebroeders Plat zijn bijna klaar met het schonen van de sloten in de omgeving. "Het moet wel allemaal tussendoor. We zijn ook volop aan het combinen, persen en ploegen." Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.