Home

Achtergrond 4 reacties

Waar ruikt een voetballer naar?

Iedereen draagt een geurtje bij zich. Maar veehouders voelen zich aangesproken als men begint over lucht van kuilvoer.

Het boerenluchtje blijft de gemoederen flink bezig houden. Ter herinnering: ik schreef in Boerderij dat het op een vergadering van koeienboeren ruikt naar koeien en een vleugje kuilvoer. Dat werd niet op prijs gesteld. Ik kreeg bijvoorbeeld een telefoontje van iemand die het belachelijk vond dat Boerderij schrijft dat boeren stinken.

Opmerkelijke reactie, want Boerderij schrijft dat helemaal nergens. Boerderij schrijft dat er een koeienluchtje hing, maar de term stinken … die hangen boeren er zelf aan. Persoonlijk vind ik koeien helemaal niet stinken. Het heeft wel iets. De lucht van koe en kuilvoer is een beetje zoetig. In tegenstelling tot de iets scherpere lucht van varkens. Want koeienboeren, u bent niet de enige die geurt. Op vergaderingen van varkenshouders ruikt het ook niet altijd naar deodorant.

In mijn weblog over het onderwerp begonnen mensen elkaar te veroordelen over wie er naar wat ruikt en waarom. Maar ik stel voor dat we elkaar hierom niet naar de keel vliegen. Een luchtje is niet altijd te vermijden. Nou en? Op een congres van kappers zal het onvermijdelijk naar haarlak ruiken, een visboer ruikt naar vis, een voetballer naar zweet en veehouders ruiken naar vee. That’s it. En als het aan de orde is, schrijf ik dat gewoon op. Als mensen zich daaraan storen dan spijt me dat. Maar het zegt wat mij betreft meer over de boeren dan over mij.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rob

  Margreet, wat voel je jezelf toch een geweldige meid. Continue reacties uitlokken en vervolgens quasi achtig de scheinheilige uithangen. Het gaat er niet om hoe je het letterlijk opschrijft, het gaat om jouw bedoeling om steeds weer een bevolkingsgroep te beschadigen. Het ligt achteraf nooit aan jou, altijd aan boeren. Wanneer het te gortig wordt met reacties (bijv. kinderen op de trekker), weet je wel met een anoniem zielig verhaal te komen. Niet dat je wat met het verhaal hebt, maar je denkt er jouw grote gelijk mee aan te tonen. Helaas, boeren zijn niet zo dom als dat jij ze graag neerzet.

 • no-profile-image

  Hendrik

  Ik ben het met Rob in Koekange eens.
  Kijk ook eens hoe je over de boeren schrijft:
  "Ze hebben hun best gedaan er tiptop uit te zien. De hoofden glimmen, de nagels zijn goeddeels schoon. Er is zichtbaar geboend en geschrobd. Toch is enz."
  Niemand praat zo over iemand die gewoon gedouched heeft.

 • no-profile-image

  Paul

  Waar ruik jij eigenlijk naar, Margreet ? ;-)

 • no-profile-image

  Ada.

  Margreet,
  Wil je in het vervolg niet eens proberen om de beleving van de aanwezige boeren en boerinnen op een bijeenkomst vast te leggen en niet je eigen beleving, want jou visie is voor jezelf boeiend, maar echt boeiend vind ik de emotie, de mening en de beleving van mijn collega's, en daar is dan ook het vakblad voor bedoeld. Wil je verder ook eens proberen elke keer iets nieuws bij de kop te pakken in plaats van een eigen meing uit ten treure uit te melken tot het een beledigende soap dreigt te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.