Home

Achtergrond 286 x bekeken

WUR onderzoekt effecten diëten

Welke effecten hebben verschillende diëten? De Universiteit Wageningen (WUR) gaat een vergelijkend onderzoek doen naar de effecten van verschillende diëten.

De WUR gaat het Ladylinedieet, het Sonja Bakkerdieet en een afslankdieet dat helemaal beantwoordt aan de richtlijnen goede voeding onderzoeken.

"We willen graag meer weten over commerciële en andere diëten waarmee veel mensen proberen af te slanken'', zegt Jeanne de Vries van de universiteit. "We willen weten welk dieetconcept in de praktijk het beste werkt.''

Voor het onderzoek worden vijftig deelnemers acht maanden gevolgd terwijl ze een van de diëten volgen en ze een jaar na afloop hun dieet nog eens opzoeken. Afvallen op een tijdelijk dieet lukt bijna altijd, volgens De Vries. "Het vasthouden van het streefgewicht is niet zo eenvoudig. We zijn benieuwd in hoeverre onze deelnemers daarin slagen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.