Home

Achtergrond 171 x bekeken

Vrouwen platteland willen niet shoppen op zondag

Vrouwen zouden gek zijn op shoppen, maar dat geldt niet voor de christelijke plattelandsvrouwen uit Drachten.

Drie dames van de bond bieden morgen een petitie aan burgemeester Bert Middel aan waarin zij pleiten voor een verbod op koopzondagen.

De burgemeester laat op dit moment een onderzoek uitvoeren door studenten om te kijken of ondernemers koopzondagen zien zitten. "Wij als christenvrouwen vinden dat we hier tegenin moeten gaan'', aldus secretaris Annie de Roos van de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond vandaag.

De petitie is ondertekend door 48 leden van de bond die vinden dat de zondag een rustdag is. "Je ziet het met de kerstdagen, mensen vervelen zich stierlijk en dan gaan ze maar winkelen in plaats van bijvoorbeeld spelletjes doen met hun kinderen. En alleen grote ondernemers hebben belang bij koopzondag, de kleine kunnen de verwarming van de winkel niet eens terugverdienen'', stelt De Roos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.