Home

Achtergrond 1 reactie

Vrijstelling voor biologisch afbreekbare verpakking

Handelsplatform Frugi Venta en de Dutch Produce Association (DPA) verzoeken de overheid geen verpakkingsbelasting te berekenen op biologisch afbreekbare producten.

Dat zou in nieuwe wet Verpakkingsbelasting wel gaan gebeuren. Volgens Hans van Es, directeur DPA is het onbegrijpelijk dat de overheid tot het opzetten van deze maatregelen komt. "Doel van het wetsvoorstel is milieuvervuiling in marktprijzen te verwerken", stelt Van Es.

"Maar de milieudruk van composteerbare verpakkingen is minimaal. Toch valt dit soort verpakking onder het hoge tarief voor kunststof. Het zou logischer zijn om juist een financiële stimulans te geven voor het gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingen."

Clement Mol

Eén reactie

  • no-profile-image

    T.Peeters

    Tuurlijk doen ze dat niet scheelt een zak inkomsten. Precies het zelfde verhaal als bij de biobrandstoffen. Die hadden 10 jaar geleden al rendabel kunnen zijn als men er de accijns vanaf zou halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.