Home

Achtergrond

Voorlichters ontkennen 'inbraak' GPD-computers

De twee voorlichters van het ministerie van Sociale Zaken ontkennen ooit te hebben gespioneerd of ingebroken op de nieuwslijnen van het persbureau GPD om geheime informatie te verzamelen.

Dat staat vandaag in een interview dat het AD met de twee heeft gehad. Volgens het stel heeft een andere woordvoerder een van de twee gevraagd op de nieuwslijnen van de GPD te kijken of beloofde wijzigingen in een interview met minister Piet Hein Donner waren doorgevoerd.

Het paar zegt "zwaar aangeslagen" te zijn. "Zelfs de schooltelevisie meldde dat we misschien de gevangenis in moeten, onze kinderen keken daarnaar.'' Ze vinden het belangrijk dat iedereen weet wat er echt is gebeurd en vooral niet is gebeurd. Het stel zegt nooit de intentie te hebben gehad in te breken of misbruik te maken van journalistieke informatie van de GPD. Wel gebruikten ze elkaars inlogcode om eigen stukken en stukken van collega's in te zien.

"Stom, stom, stom, willen ze achteraf wel toegeven, maar nooit met de bedoeling te "spioneren''. Directeur-hoofdredacteur Marcel van Lingen van de GPD zegt in het AD de reactie van de twee wel te begrijpen, maar het verweer onzin te vinden. "Welke intentie zij ook hebben gehad, het is wel gebeurd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.