Home

Achtergrond

Vlaamse media: rode loper voor gedegradeerde formateur

Winst voor de Franstaligen, degradatie voor formateur Yves Leterme (CD&V). Maar een nieuw kabinet is een stuk dichterbij.

Dat is de teneur van de Belgische kranten vrijdag. De media reageren op de beslissing van koning Albert donderdag om de staatshervorming geen onderdeel meer te laten zijn van de formatiebesprekingen.

De Franstalige onderhandelaars zijn altijd tegen een door Vlaanderen gewenste verregaande staatshervorming geweest. Een Raad van Wijzen, onder leiding van de parlementsvoorzitters, moet zich nu over die kwestie gaan buigen.

'Koning degradeert Leterme', kopt Het Laatste Nieuws, terwijl het Belang van Limburg nog wel vindt dat de rode loper voor de formateur nu ligt uitgelegd naar een nieuwe regering. Volgens Le Soir speelt België al vijf maanden in een slecht theaterstuk. De verwarring is compleet in de politieke scène, schrijft de krant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.