Home

Achtergrond 233 x bekeken

Vertrouwen in vleesverwerking groeit

Het vertrouwen van beleggers in de vleesverwerking heeft een flinke impuls gekregen, nadat het Amerikaanse Smithfield Foods betere resultaten presenteerde in deze activiteit.

Ondanks een fors lagere kwartaalwinst (min 61 procent), noteerde het vleesconcern gisteren op de beurs een koerswinst van bijna 5 procent.

Volgens Smithfield Foods werd de winstdaling vooral veroorzaakt door tegenvallende resultaten in de varkensproductie. Ondanks een omzetgroei van 33 procent daalden de winstcijfers in de varkensproductie als gevolg van hoge voerkosten en lage varkensprijzen. Daarnaast werden de resultaten gedrukt door de varkenspestuitbraak op bedrijven van Smithfield in Roemenië.

Veevoerconcern Nutreco zag zijn waarde op de beurs eindelijk weer eens toenemen, nadat in de afgelopen vier weken grote verliezen werden genoteerd. Het koersherstel werd ingeluid door een positief advies van ING. De bank repte van een goed instapmoment voor beleggers.

Ook voedingsconcern CSM boekte een mooie koerswinst. De beurswaarde van zowel Nutreco als CSM ligt evenwel nog zo'n 17 procent lager dan begin dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.