Home

Achtergrond

Verhuizing heet hangijzer bij fusie

De voorgenomen verhuizing van de bloemenveilingen Oost Nederland en Vleuten naar Ede is naar verwachting het belangrijkste discussiepunt in het fusieplan.

Dat zegt de Vleutense veilingvoorzitter Willem Heemskerk. Heemskerk speculeert in een speciale uitgave van de veilingen over het fusieplan over de kans dat tweederde van de leden voor zullen stemmen op 23 januari.

"Het is belangrijk om kleinere en grotere kwekers te overtuigen dat zij in de nieuwe situatie beter af zijn. In ieder geval ligt de nieuwe locatie erg centraal en is de nieuwe veiling door de situering aan de autosnelweg gemakkelijk bereikbaar."

Voorzitter Jos Kersten denkt er aan om transportoplossingen te zoeken voor die aanvoerders, die hun product nu zelf naar de veiling brengen. De helft van de kwekers aangesloten bij Bloemenveiling Oost Nederland maakt nu al gebruik van collectief vervoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.