Home

Achtergrond

Verburg wil geen golfterrein in Groene Hart

Minister Gerda Verburg (Natuur) is tegen de aanleg van een golfbaan in het Groene Hart.

Ze vindt dat de vergevorderde plannen voor de golfvoorziening in de Bovenkerkerpolder, nationaal landschap, aantasten. Dat stelde zij vandaag in een antwoord op Kamervragen van Wijnand Duyvendak (GroenLinks) en Roos Vermeij (PvdA).

Verburg gaf eerder al aan dat zij niet wil dat er gebouwd gaat worden in het groene deel van het Groene Hart, hoewel er volgens de regels ruimte is in natuurgebieden voor ontwikkelingen zoals golfbanen of woningbouw.

De minister heeft de provincie Noord-Holland op haar verantwoordelijkheden gewezen. Afhankelijk van de reactie van de provincie zal zij zich samen met minister Jacqueline Cramer (VROM) beraden op eventuele verdere stappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.