Home

Achtergrond

Veel Polen in huis mag niet

Boskoop wil niet langer toestaan dat er meer dan vijf Polen in één pand wonen.

Dat schrijft de gemeente in een notitie. "Het centrum is al overbelast", zegt wethouder De Jager in het Algemeen Dagblad van vandaag.

"Ook hebben we een gesprek gehad met de winkeliersvereniging, die zich zorgen maakt over de bewoning van deze panden. Niet dat hier veel overlast is, maar het gaat ook om de beleving. Leegkomende panden moeten niet te veel nieuwe huurders krijgen, er moet een juiste balans zijn."

Daarnaast wil de gemeente niet dat deze panden nieuwbouwplannen in de weg staan. Het gaat de gemeente Boskoop om 24 panden, waar in totaal zo’n 220 mensen in wonen. Voor panden waar meer dan vijf huurders in zitten is het verplicht een woondoeleindenbestemming aan te vragen. Daarnaast moet iedere huurder geregistreerd staan bij de gemeente.

Momenteel zet de gemeente een parcours uit van controles. "Wonen er in een pand meer dan vijf huurders, dan zullen deze huurders zelf op zoek moeten naar andere huisvesting."

De zogenoemde kamerverhuurpanden staan onder meer in de Dorpsstraat en in de Bootstraat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.