Home

Achtergrond 430 x bekeken

Varken Caesar verzet zich tegen slacht

Het verzet van scharrelvarken Caesar van slager Gerard Zwetsloot uit Kamerik tegen zijn slacht heeft hem geen windeieren gelegd. Hij is gekocht door Dafne Westerhof en gaat naar haar opvangcentrum.

Caesar is vooral bekend van zijn wandelingen over het Noordwijkse strand met Zwetsloot. Het 315 kilo wegende dier was volgens zijn eigenaar rijp voor de slacht. Hij begeleidde samen met dierenactiviste Westerhof al wandelend Caesar naar de slachterij.

Het varken weigerde vlak voor de plaats van bestemming verder te lopen, vertellen Zwetsloot en Westerhof in De Telegraaf. De twee probeerden het dier in een trailer verder te vervoeren, maar Caesar dacht daar anders over. Hij bonkte zo hard tegen de zijkant van de aanhangwagen dat de zijkant eruit vloog.

Westerhof besloot daarop Zwetsloot 2000 euro voor het varken te bieden. Caesar moet een plekje krijgen op haar boerderij Het Beloofde Varkensland in Amstelveen, een opvangcentrum voor varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.