Home

Achtergrond 162 x bekeken

Van den Nieuwenhuyzen uitgeleverd aan Nederland

Zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen is maandag door Zwitserland uitgeleverd aan Nederland.

Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) weten. Van den Nieuwenhuyzen werd eind vorige maand op verzoek van de Nederlandse opsporingsdienst FIOD-ECD aangehouden op verdenking van faillissementsfraude.

De FIOD-ECD doet onderzoek naar de gang van zaken rond de faillissementen van de bedrijven Lamoenchi Beheer bv, SS Rotterdam bv, SP Aerospace en Vehicles Systems bv. Deze bedrijven van Van den Nieuwenhuyzen zijn volgens de opsporingsdienst in verband te brengen met garantstellingen door het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam in 2000. Het vermoeden bestaat dat door de failliete bedrijven betalingen zijn gedaan aan gelieerde bedrijven of aan de verdachten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.