Home

Achtergrond

Valstar: aanbod Nederlandse telers op peil

De aanvoer van Nederlandse groenten van eigen telers bij Valstar Holland blijft op peil. Dat zegt directeur Mart Valstar van het handelsconcern.

“Het aanbod blijft op peil met wat we hadden. De wervingscampagne onder Nederlandse telers is succesvol verlopen.” Valstar nam afgelopen seizoen nog product af van telers van VDN. Het was een uitvloeisel van het vertrek van Valstar uit dit collectief. Nu heeft het bedrijf nieuwe telers gecontracteerd. Valstar kon niet zeggen hoeveel telers onder contract staan.

Valstar maakte verder bekend te gaan samenwerken met importbedrijf Fuerteventura Fruits. Het bedrijf importeert vooral kasgroenten en citrus en vormt een aanvulling voor het jaarrond-aanbod, zegt Valstar. De importomzet groeit daardoor met meer dan 10 procent. Valstar heeft een aandeel genomen in het bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.