Home

Achtergrond

VVD en Van der Most willen 100.000 werkzoekenden helpen

De VVD hoopt met een banenplan van ondernemer Hennie van der Most 100.000 werkzoekenden uit de kaartenbakken van het Centrum van Werk en Inkomen (CWI) aan werk te helpen.

Dat zei Tweede Kamerlid Charlie Aptroot van de VVD vrijdag bij de aftrap van een proefproject in de regio Twente dat in samenwerking met het voormalige Arbeidsbureau wordt uitgevoerd. Komend voorjaar moet blijken of het banenplan landelijk ingevoerd kan worden.

Voor de proef zijn 8.000 werkgevers aangeschreven om werkplekken beschikbaar te stellen. Aptroot verwacht dat circa een kwart van de Twentse ondernemers meewerkt. Het CWI zal hun in januari of februari geschikte werkzoekenden leveren die maximaal een half jaar met behoud van uitkering kunnen proefdraaien in de bedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.