Home

Achtergrond 1 reactie

Uitbraak vogelpest in Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië heeft 3,5 miljoen vogels gedood in verband met een uitbraak van de zeer besmettelijke vogelpestvariant H5N1.

Volgens landbouwminister Fahd Balghunaim zijn tien pluimveehouderijen in de omgeving van de hoofdstad Riyaad geruimd. Het virus is vastgesteld op een bedrijf in al-Kharj en op de grote pluimveemarkt Aziziya.

Het Saoedische ministerie wijst trekvogels aan als de bron van besmetting. In buurland Jemen wordt ook een uitbraak vermoed. Op diverse plaatsen in het land is sprake van plotselinge en grootschalige sterfte onder pluimvee.

Eén reactie

  • no-profile-image

    J. Stolp

    Al sinds jaar en dag zijn er trekvogels en nooit was er een uitbraak van de gevaarlijke variant van het vogelpestvirus. Nu krijgen de trekvogels de schuld maar zou niet eerder de intensieve veehouderij de schuld moeten krijgen? Zoveel dieren fokken op ongezonde wijze, want de intensieve veehouderij daar is het met het dierenwelzijn erg slecht gesteld is vragen om verzwakte dieren die een verhoogde kans op besmetting hebben van wat dan ook. Niet de trekvogels maar het systeem van de intensieve veehouderij is de boosdoener volgens mij.
    J. Stolp

Of registreer je om te kunnen reageren.