Home

Achtergrond 1 reactie

Uit het leven gegrepen

We zijn over de helft met de Uitdaging. Nog 4 spannende weken voor de boeg. Het zal er om gaan wie de langste adem heeft. Canada lonkt. Toch zal gezien de donderdagvraag van afgelopen week niemand achterblijven in dit land. Canada blijkt niet hèt oord te zijn om fors op te schalen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat een 10-daagse reis naar het land dat bekend staat om haar mooie natuur, de Niagara Falls en de Maple Leaf zeker de moeite waard is.

Ik kijk tevreden terug op een drukke week. Naast de inmiddels dagelijkse drukte rondom de opdrachten van De Uitdaging zijn er weer de jaarlijkse landbouwvakbeurzen en informatiebijeenkomsten. Dinsdagavond ben ik samen met mijn vriendin en mijn ouders naar de Rundveerelatiedagen in Hardenberg geweest. Volgens het LEI stoppen er dagelijks 3 boeren. Toch zie ik de laatste jaren een toenemende drukte op deze beurs. Mensen met emmers en tassen vol pr-materiaal en hun buikje goed rond verlaten de beurs. De innovaties zijn beperkt maar het is dé plek om je klanten te ontvangen en even kort de actualiteit door te spreken.

Woensdagmiddag kreeg ik bezoek van John de Hoon, sectormanager Agro bij Interpolis. Hij kwam me feliciteren met mijn overwinning van week 1 van De Uitdaging. Een oranje bos bloemen en een luxe pennenset mocht ik in ontvangst nemen. Onder het genot van een kop koffie en een plak krentenwegge hebben we teruggeblikt op week 1. John (en natuurlijk Interpolis) nogmaals bedankt voor dit gebaar.

Donderdagmorgen heb ik met mijn collega René Hinsenveld een presentatie gehouden voor een aantal verkoopleiders van Cehave Landbouwbelang. De presentatie met als titel ‘Jonglerend Ondernemerschap’ stond in het teken van het financieren in de Nederlandse varkenshouderij. Vanwege het huidige prijsdal in de varkenshouderij hebben we met elkaar gekeken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de Nederlandse varkenshouders.

Tot slot wil ik naar aanleiding van een artikel in het AgD nog kort terugblikken op week 2. Mijn oog viel namelijk op een artikel over de komst van een nieuwe phytophthoraresistente aardappel op de rassenlijst. Handelshuis Agrico komt met de consumptieaardappel Toluca die op dit moment de hoogste resistentie heeft voor de bekende aardappelziekte.
Normaal gesproken was mij dit artikel niet opgevallen. Maar door De Uitdaging heb ik meer inzicht verkregen in de wereld van de aardappel en haar bedreigingen. Erg leuk om op deze ‘speelse’ wijze kennis te maken met de overige sectoren in agrarisch Nederland.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gertie

    Geweldig, wat een inzet heb jij.Ga zo door.

Of registreer je om te kunnen reageren.