Home

Achtergrond 182 x bekeken

UMCG onderzoekt 'slankmakend' eiwit

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat samen met onder meer Friesland Foods onderzoek doen naar gezonde eiwitten.

Het doel is om eiwitten te vinden die overgewicht en daarmee ook aandoeningen als hart- en vaatziekten, voorkomen. Dat maakte Friesland Foods vandaag bekend.

De eiwitten die onderzocht worden, zijn afkomstig uit melk en wei. Eerst wordt gekeken of ze bij kunnen dragen aan de gezondheid van mensen, in een volgend stadium of ze uit de melk en wei te halen zijn, eventueel gemodificeerd moeten worden en toepasbaar zijn in voedingsmiddelen. Dit kan zuivel zijn, maar ook bijvoorbeeld brood.

Het onderzoek gaat naar verwachting vier jaar duren. Dat de overgewichtbestrijdende eiwitten in voedsel worden verwerkt kan nog wel vijf jaar duren. Friesland Foods verwacht geen doorbraak op het gebied van bestrijding van obesitas. "Bewegen blijft nog altijd het belangrijkste als je af wilt vallen. Maar we kunnen er wel een rol in spelen en bovendien levert het onderzoek extra kennis op'', aldus een woordvoerder.

Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met Newtricious, Agrotechnology & Food Sciences Group Wageningen UR en Angteq B.V.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.