Home

Achtergrond

Tyson doet overname in Brazilië

Tyson Foods heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van een pluimveeintegratie in Brazilië. Daarnaast staat het grootste vleesconcern ter wereld op het punt twee joint-ventures in de pluimveeindustrie in China af te sluiten.

Tyson maakte dat bekend bij de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal, dat het bedrijf met een winst van 22 miljoen euro afsloot. Het Amerikaanse concern verwacht de koop van de Braziliaanse pluimveeintegratie dit jaar af te ronden, de zaken in China moeten volgend jaar worden afgerond. Tyson zegt dan als een van de eerste bedrijven alle pluimveeproducten in China aan te kunnen bieden.

Tyson heeft voor zijn biobrandstofplannen de staat Louisiana uitgekozen. Op een niet nader aangeduide plek moet een fabriek komen, die dierlijk vet omzet in brandstof.

Of registreer je om te kunnen reageren.