Home

Achtergrond 173 x bekeken 3 reacties

‘Tweede Kamer moet orde op zaken stellen bij Dienst Regelingen’

De Tweede Kamer moet op orde op zaken stellen op het ministerie van landbouw en bij de Dienst Regelingen. Dat vindt de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV). “Het ministerie slaagt daar kennelijk op eigen kracht niet in”, aldus de vakbond.

De NAV vindt het geen stijl dat de uitbetaling van toeslagrechten is vertraagd. “Opnieuw slaagt Dienst Regelingen er niet in de toeslagen op tijd uit te betalen. Ondanks eerdere toezeggingen dat dit in 2007 in tegenstelling tot 2006 wel zou gaan gebeuren.”
De NAV vindt dat boeren voorschotten moeten krijgen. “Dat voorkomt dat er liquiditeitsproblemen ontstaan op de bedrijven. Het gaat om geld waar boeren recht op hebben en waar ze op rekenen. Ook moet een rentevergoeding worden betaald wegens het te laat uitbetalen van de toeslagen. De overheid brengt immers ook rente in rekening als agrariërs te veel toeslag ontvangen. Verder werkt ook de belastingdienst met rentevergoedingen.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lexie

  Het was toch gisteren de dag van respect!
  Alle hoogwaardigheidsbekleders moesten zonodig voor de klassen om dit uit te dragen? Een beetje hypocriet zijn ze wel natuurlijk dat ze de boerestand niet direct met respect behandelen of misschien zijn we een makkelijke prooi en ja ze hebben ons in de tang en wij moeten met de hand op naar hun toekomen. Ik zou het respectvol vinden dat ze nu eens een andere tak van sport pakken als sluitpost van de begroting!

 • no-profile-image

  lexie

  Het was toch gisteren de dag van respect!
  Alle hoogwaardigheidsbekleders moesten zonodig voor de klassen om dit uit te dragen? Een beetje hypocriet zijn ze wel natuurlijk dat ze de boerestand niet direct met respect behandelen of misschien zijn we een makkelijke prooi en ja ze hebben ons in de tang en wij moeten met de hand op naar hun toekomen. Ik zou het respectvol vinden dat ze nu eens een andere tak van sport pakken als sluitpost van de begroting!

 • no-profile-image

  geert

  de overheid meet met twee maten,dit kan blijkbaar in een zgn.democratisch land.hypocriet ten top

Of registreer je om te kunnen reageren.