Home

Achtergrond

Ton van den Oever bezocht Rusland met Balkenende

Directeur Hans van den Oever van boomkwekerij Ton van den Oever uit Haaren is vorige week als enige boomkweker met de handelsmissie in gezelschap van minister-president Balkenende naar Rusland geweest.

Het doel van dit bezoek was het werven van nieuwe klanten. "We hebben al verschillende klanten in Moskou, maar daar blijft het ook bij. Om in contact te komen met afnemers uit andere delen van Rusland, leek het mij zinvol om mee te gaan."

Van den Oever kwam in contact met potentiële klanten via zogenaamde matchmakers. "Zij zoeken in het land naar eventuele afnemers die voor ons bedrijf interessant zijn. Vervolgens zorgen zij er voor dat je met hen een afspraak hebt. In Catherineburg en in Moskou heb ik met zo'n tien kwekers gesproken en ik verwacht dat we aan enkele van hen kunnen gaan leveren."

De mogelijkheden in Rusland zijn volgens Van den Oever gigantisch. "Dat de vraag groot is in Moskou is inmiddels bekend, maar ook in de rest van het land is er veel vraag naar groen." De Haarense boomkweker hoopt dat de fytosanitaire exportinstructies versoepeld worden, zodat er ook kluiten geleverd mogen worden. "Als dat laatste gebeurt dan ligt er voor ons landje een enorme markt in Rusland"

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.