Home

Achtergrond 222 x bekeken

Tijgermuggen op 15 van de 17 bedrijven

Op 15 van de 17 onderzochte importbedrijven van Lucky Bamboo blijken tijgermuggen te zijn aangetroffen.

Dat blijkt uit antwoorden op kamervragen over de aanpak van de tijgermug, die eerder door PvdA en ChristenUnie waren gesteld. Tijgermuggen kunnen het dengue-virus bij zich dragen, waarmee ze de ziekte knokkelkoorts kunnen overbrengen. Geen van de aangetroffen muggen droeg dit virus echter bij zich, blijkt uit de antwoorden van VWS-minister Klink.

Ook is er weinig kans op verspreiding van de mug naar andere gewassen: de Nederlandse klimatologische omstandigheden zijn ongunstig voor de muggen, en daarbij zijn ze niet in staat om grote afstanden af te leggen en binnen te vliegen in andere kassen met bijvoorbeeld snijbloemen.

Voor mensen die in de kassen op importbedrijven werken, zijn de risico's volgens het ministerie gering. Geen van de muggen droeg immers een virus bij zich.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.