Home

Achtergrond 153 x bekeken

Tientallen zieken na vogelshow in Weurt

Tientallen mensen zijn ziek geworden na een bezoek aan een show van de Vogelvereniging Vogelvrienden in Weurt bij Nijmegen.

Zes mensen zijn er zo ernstig aan toe dat zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. De GGD onderzoekt of er sprake is van de besmettelijke papegaaienziekte.

De show op 3 en 4 november is volgens Vogelvriendensecretaris Geert Willems door 150 tot tweehonderd mensen bezocht. Het duurt gemiddeld een dag of tien voor een besmetting met papegaaienziekte klachten geeft.

Vanaf woensdag bleek dat veel mensen die bij de Weurtse vereniging betrokken zijn, dezelfde klachten van keelpijn, rillerigheid en een grieperig gevoel hadden.

Vijf leden van de vereniging liggen in het ziekenhuis in Nijmegen. In Eindhoven is een keurmeester opgenomen.
De GGD regio Nijmegen zegt dat snel vast te stellen is of er inderdaad sprake is van papegaaienziekte. Maar voor het zover is wil de gezondheidsorganisatie vrijdagmorgen eerst met onder meer behandelend artsen en leden van de vogelvereniging praten om te horen wat er precies is gebeurd. De GGD verwacht vrijdagmiddag meer te kunnen zeggen over de aanpak van de mogelijke uitbraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.