Home

Achtergrond 271 x bekeken

Thijs gaat aan kop

Melkveehouder Thijs Veltkamp mag zich na de eerste periode (vier weken) de koploper noemen van de Boerderij Uitdaging. Varkenshouder Lisa Boonman heeft tot heden de tweede plaats bemachtigd. En plaats drie wordt gedeeld door Christiaan Lenferink, Ellen van de Ven en Hanneke Maas.

De antwoorden van Veltkamp zijn volgens de jury „professioneel, kundig en nauwgezet.” Boonman geeft volgens de jury weliswaar kortere antwoorden, maar daarbij geeft ze blijk van goed gerichte ondernemersdurf.

De overige deelnemers hebben de neiging lange antwoorden te geven, zonder echt te kiezen. Hanneke Maas blinkt uit met haar creatieve oplossingen die ze samenvat in goede foto’s en filmpjes. De jury (redactieleden van Boerderij.nl en afgevaardigden van 8 sponsoren) vindt creactiviteit belangrijk voor ondernemers.

De jury laat zich ook leiden door het stemgedrag van de bezoekers van Boerderij.nl, maar velt ten slotte zelf een oordeel.

Er zijn nog vier weken te gaan, dan is de winnaar bekend. De prijs wordt uitgereikt op de landbouwwerktuigenbeurs in Leeuwarden.

Tussenstand, na vier weken:
1) Thijs Veltkamp 2) Lisa Boonman 3) (ex aequo) Ellen van de Ven-Scheepens, Hanneke Maas en Christiaan Lenferink

Marcel Henst

Of registreer je om te kunnen reageren.