Home

Achtergrond 1 reactie

Tentoonstelling en boek over glastuinbouw

Na de canon van Nederland, een lijst van vijftig onderwerpen die chronologisch een samenvatting geeft van de geschiedenis in ons land, is er nu ook de 'canon van de kassen'.

Dat meldt het AD. De vijftig belangrijkste ontwikkelingen en uitvindingen in de glastuinbouw zijn vanaf vrijdag te zien in een tentoonstelling in het Westlands Museum in Honselersdijk. Bij deze tentoonstelling verschijnt ook een boek, de Canon van de Kassen, de geschiedenis van de Nederlandse glastuinbouw.

Het boek, dat honderdzestig bladzijden telt, is geschreven door tuinbouwonderzoeker en voorlichter Aad Vijverberg. Het eerste exemplaar wordt morgenmiddag uitgereikt aan burgemeester Van der Tak, die daarna de expositie officieel zal openen.

Aan de hand van vijftig onderwerpen wordt zowel in de tentoonstelling als in het boek de geschiedenis van de glastuinbouw onder de loep genomen. Het begint met glas en eindigt met de energieleverende kas. Er komen voor het overgrote deel onderwerpen uit Westland aan bod, maar er is ook aandacht voor de glastuinbouw in Aalsmeer, Venlo, Vleuten en Rijnsburg.

De tentoonstelling is vanaf vrijdag te bezoeken. Het boek is dan ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Koen Verveer

    In het boek de canon van de kassen staat een foto met ondertitel,tomatensorteermachine omstreeks 1930 Die foto is gemaakt in de eerste oorlog,s jaren op de tuin van Cor Stolk in Bergschenhoek Mijn vader staat als tweede op deze foto Zijn er nog meer van deze foto,s De andere personen kan ik ook Zou u mij de bron van de foto willen vertellen ? Ik denk dat hij van de zoon van Cor Stolk komt waarmee ik op school heb gezeten en die mij (als hij nog leeft) goed kan Ik ben benieuwt naar uw reactie Bijvoorbaat dank Koen Verveer

Of registreer je om te kunnen reageren.