Home

Achtergrond 238 x bekeken

'Tennet kan veel meer doen aan netcapaciteit'

Problemen met de capaciteit van het hoogspanningsnet zijn te voorkomen. Dat schrijft de Coöperatie WKK Glastuinbouw aan het ministerie van Economische Zaken.

In oktober werd bekend dat nieuwe WKK’s in het Westland niet zullen kunnen terugleveren aan het openbare net. Daarmee stagneert de ontwikkeling van duurzame energie en WKK, en worden talloze tuinders die een WKK willen laten bouwen gedupeerd.

De Coöperatie WKK Glastuinbouw vindt dat Tennet om problemen te voorkomen eerder kan beginnen met de aanleg van nieuwe netten. Ook vindt de Coöperatie dat het ministerie eerder moet ingrijpen als er een tekort aan netcapaciteit dreigt te ontstaan.

Verder is er volgens de Coöperatie wel degelijk netcapaciteit beschikbaar in het westen van Nederland. Ze doet dan ook een oproep aan telers om niet af te wachten en een aanvraag voor een elektriciteitsaansluiting WKK in te dienen bij de netbeheerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.