Home

Achtergrond 2 reacties

'Tekort aan biologisch product in België'

BioForum Vlaanderen roept boeren en verwerkende bedrijven op om te investeren in biologische teelt en productie.

Volgens de organisatie kan de biologische sector in België op dit moment niet voldoen aan de groeiende vraag naar biologische producten. Er is onder meer een groot tekort aan binnenlandse producten voor biologisch brood en zuivel, aldus BioForum Vlaanderen. "België moet heel wat brood en melk importeren om aan de vraag te voldoen."

De organisatie bracht vandaag cijfers naar buiten over de Belgische productie en consumptie van biologische producten in 2006. Daaruit blijkt dat vorig jaar een totale omzet werd behaald van 244 miljoen euro. Daarmee staat de biologische sector er sterker voor dan gedacht, aldus BioForum Vlaanderen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  hoe zou dat toch komen, dat niemand bio-boer wil worden ondanks de subsidie's en het tekort op de markt???

  de prijs mischien??

 • no-profile-image

  melkveehouder

  In Belgie is zoal geen baktarwe.... en melk ook al te weinig..... .
  Laat de consument maar fors betalen als hij zo gek is liever bio te eten. Het verschil met de gangbare landbouw is echt niet zo groot. Trouwens niemand kan beweren dat bio gezonder is, enkel gebeurd de produktie iets milieuvriendelijker.

Of registreer je om te kunnen reageren.