Home

Achtergrond 280 x bekeken

Tarwe, bieten, varkens en school

Vorige week ben ik naar de beurs in Hardenberg geweest. Het was er super gezellig en ik heb veel mensen gesproken. Ook veel mensen vroegen mij hoe het met de uitdaging ging. Er waren zelfs mensen die mij bij de voornaam kenden.

Voor mijn opleiding tot junior kapper moet ik examens doen: verschillende coupes knippen en snijden (zowel bij heren als dames), permanenten en kleuren. Alles moet ik twee keer afsluiten, dus moet ik 36 praktijkexamens doen. Vorige week heb ik twee examens behaald. In totaal heb ik er nu vier. Als dit allemaal behaald is, kan ik verder tot allround kapper. En daar komt dan nog meer bij kijken.

Alle tarwe moest van de buurman naar onze boerderij gereden worden. Daar lag de tarwe tijdelijk voor opslag. Nu wordt de tarwe vermalen en aan de varkens gevoerd.
Wij zijn druk bezig met het bouwen van een graanelevator. Volgend voorjaar gaan we hier nog een 2e stortput bij maken, zodat we in de oogst nog meer loscapaciteit hebben. Nu hopen we dat de bieten ook zo snel mogelijk worden opgehaald, voordat het gaat vriezen. Want anders moeten ze nog afgedekt worden.

Alle stemmers bedankt. Stem ook de laatste paar weken nog, want ik heb jullie hulp hard nodig!

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.