Home

Achtergrond 178 x bekeken

TNT wil uitstel nieuwe postwet

De post- en pakketbezorger TNT gaat de Tweede Kamer vragen de geplande liberalisering van de postmarkt per 1 januari 2008, uit te stellen.

Dat heeft een woordvoerder van TNT vandaag gezegd tegen het persbureau Reuters.

Volgens TNT is er geen sprake meer van een eerlijk speelveld op de Europese postmarkt, nu de Duitse vakbonden een akkoord hebben gesloten met werkgevers dat de invoering van een wettelijk minimumloon voor de postsector een stap dichterbij brengt.

Volgens de nieuwe postwet mogen ook concurrenten als Sandd en SelektMail poststukken lichter dan 50 gram in Nederland gaan bezorgen. Zij betalen hun personeel per poststuk en hebben zo lagere arbeidskosten. Ook in Duitsland wordt de postmarkt in januari volledig open, maar de invoering van een minimumloon zou betekenen dat TNT niet op diezelfde manier kan concurreren met de huidige Duitse monopolist Deutsche Post.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.