Home

Achtergrond 256 x bekeken

Supermarkten willen identificatie bij drankaankoop

De supermarkten willen dat jongeren die drank of tabak kopen, verplicht worden met een identiteitsbewijs aan te tonen dat ze daarvoor oud genoeg zijn.

Het strafbaar stellen van het bezit van alcohol op straat, zoals het kabinet van plan is, gaat niet ver genoeg. Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) vandaag in een reactie op de aanpak van drankmisbruik door jongeren die de ministers Ab Klink (Volksgezondheid), André Rouvoet (Jeugd en gezin) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) maandag gepresenteerd hebben.

Het CBL is niet ingenomen met het idee dat per gemeente een andere leeftijdsgrens voor het drinken van wijn en bier kan gaan gelden. Daardoor wordt het moeilijker in het hele land een voorlichtingscampagne te voeren. De supermarkten zeggen dat ze zelf voorlichting over verstandig drankgebruik willen gaan geven. Caissières worden verplicht getraind in het afrekenen van drank en tabak. Kassapersoneel dat deze waren aan te jonge drinkers en rokers verkoopt, hangt ontslag boven het hoofd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.