Home

Achtergrond 195 x bekeken

Subsidie voor 140 hectare (semi)gesloten kas

Dienst Regelingen heeft binnen de MEI-regeling (Marktintroductie Energie Innovatie (MEI-regeling) dit jaar subsidie verleend voor totaal 140 hectare (semi)gesloten kassen. Het gaat totaal om 26 aanvragen van telers.

De MEI-regeling werd april dit jaar opengesteld. Omdat er toen meer aanvragen binnenkwamen dan er geld beschikbaar was, verruimde LNV deze zomer het beschikbare budget van 22,5 miljoen naar 23,5 miljoen. De regeling vergoedt maximaal veertig procent van de investeringen in de gesloten kassystemen. Voor de MEI-regeling in 2008 komt waarschijnlijk totaal ongeveer 40 miljoen euro beschikbaar.

Ook volgend jaar wordt de regeling opengesteld. Dat gebeurt twee keer; de eerste van 1 februari tot 15 maart, de tweede keer wordt de regeling van 1 september tot 15 oktober. In totaal is volgend jaar voor de semi gesloten kassystemen 22 miljoen euro beschikbaar. Voor de overige energiesystemen is in 2008 totaal 7,7 miljoen euro beschikbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.