Home

Achtergrond 178 x bekeken

Stuurgroep moet tuinbouw in Bommelerwaard uit impasse helpen

Tegenstrijdige belangen om een duurzame tuinbouw in de Bommelerwaard te ontwikkelen maakt de oprichting van een stuurgroep, waarin alle belanghebbende partijen hun zegje kunnen doen, meer dan noodzakelijk.

Dat werd duidelijk op het symposium ‘Samen werken aan een duurzame Bommelerwaard’ in Brakel.
Tuinbouwondernemers vragen van de overheden meer vrijheid om hun bedrijf door te mogen ontwikkelen, terwijl tegenstanders de sector die ruimte wel wil bieden, maar dan onder bepaalde voorwaarden. Zaken als toenemende lichtemissie bij uitbreiding van belichte kassen, ontsiering van langschap bij een groeiend aandeel hoge kascomplexen en het toenemend vrachtverkeer baart onder ander de Werkgroep Kassen en Landschap grote zorgen. Het nieuwe platform moeten partijen dichter bij elkaar brengen en oplossingen aandragen.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.